Sa va spun eu cum stam cu
BRACONIERI la noi in tara dupa legile in viguare :
1) Stat la pinda cu Jandarmi timp de 2 zile si 2 nopti pe lacul Cincis din Hunedoara . Braconierii prinsi in fapt , filmati cum scoteau o plasa monofilament de 1 km. lungime . Dosar penal clar . La instanta cei prinsi in fapt pun mina pe Biblie si jura ca ei se plimbau cu barca pe lac si au gasit plasa si o scoteau ca sa mi-o predea mie la Asociatie. Judecatoarea imi cere sa dovedesc ca este plasa lor . Ce dovada sa ii aduc
Daca erau de buna credinta trebuiau sa anunte in momentul cind au gasito. In final nu am putut dovedi ca plasa este a lor iar Braconierii au scapat basma curata.
2) Mai multi asa zisi pescari filmati pe riul Mures cum dadeau la (Hata , Grebla) cu ancore mari artizanale, clar Dosar penal . La audieri la Procurorul de caz cei in cauza au declarat ca ei nu incalca legea deoarece legea le da voie sa foloseasca 2 cirlige pe fiecare undita. Rezultatul ,
NUP3) Pe canalul de fuga de la Lacul Subcetate aproape toti pescarii pescuiesc la pluta si folosesc cite 2 cirlige (ancore mici) si toti sufera de
PARCHINSON tramura toata ziua si agata toti scobarii din canal .Astfel bancurile de scobar din zona sunt pe cale de disparitie.
4) Riul Strei , Braconieri prinsi pescuind cu (parasuta , mireasa , triunghi) , dosar penal clar. Procurorul le da 50 de lei amenda.
Din pacate astea sunt legile din Romania .
Astia sunt pescarii nostri.
Trebuie facute legile clar! Cind te-au filmat cu plasa in mina caz penal direct. Ei nu sunt nici o auritate ca sa puna mina pe plase. Trebuie pus la punct legile si cu plimbatul barcilor pe ape. Nu-mi vine sa cred!
Mai este permis pescuitul cu doua cirlige?
Trebuie modificat regulamentul. Pescuit industrial,curat.
Trebuie facut un regulament,unde sa interzica folosirea ancorelor,clar si la subiect,si pescuitul cu doua cirlige(daca mai exista).
Faceti petitie,eu sunt primul care semneaza.
Trebuie sa facem ceva fratilor. Apele mor incet incet in fata noastra. Salutari.
In concluzie suntem o natie de ................