Turneul PescuitArad.ro editia a-5-a 2019
Este compus din cinci manse(doua calificari +trei finala) toate desfasurate pe raul Mures.
Prima etapa - Plaja Trei Insule ( sau o locatie stabilita ulterior dupa revenirea la cotele normale ale Muresului) -
08 Septembrie-DUMINICA A doua etapa - Cicir -
29 Septembrie -DUMINICA Finala - Plaja Scama -
11-12-13 Octombrie-DUMINICAPista de la Cicir si cea de la Scama raman stabilite.
Daca aveti alte propuneri in ceea ce priveste pista de la Trei Insule noi suntem dispusi ca sa schimbam locatia.Dar atentie pista propusa obligatoriu trebuie sa aiba lungimea de 450 m si acces auto,iar standurile ar trebuie sa fie cat se poate de echilibrate!!!
Durata: 6 ore/fiecare mansa
Locuri disponibile :
MAXIM 80Taxa inscriere 250 lei /concurent pentru TOATE CELE CINCI MANSE
Achitarea taxei se poate face pana in data de 15 Iulie 2019 in contul:
RO61BTRL00201201L34832XX -BROLA DORU COSMIN
VA RUGAM SA MENTIONATI NEAPARAT NUMELE COMPLET CAND DEPUNETI BANII SI CU SPECIFICATIA PENTRU TURNEU PESCUIT,
sau la sediu Magazinului Fir Intins Arad ,Calea Victoriei Nr 17. Pe langa taxa avem nevoie
obligatoriu si de o poza(de aproape) a fiecarui concurent pe adresa (
sorincristianiovescu@gmail.com).
PREMII:
LOCUL 1 - 6000 LEI+CUPA
LOCUL 2 - 4000 LEI+CUPA
LOCUL 3 - 2000 LEI+CUPA
In fiecare mansa indiferent de locatie (aici excludem finala de la Scama) se vor premia si castigatorii de sector cu cate 150 lei fiecare.
Aceste premii sunt calculate la un nr de 80 de pescari.
EXEMPLU: In cazul in care se va aduna un numar maxim de 80 participanti, primele doua etape se vor desfasura simultan pe plaja de la Trei Insule (40 concurenti) si Cicir (40 concurenti), urmand ca la etapa a doua concurentii care au participat la Cicir sa concureze la Trei Insule si viceversa.
Dupa aceste doua etape, in finala de trei zile desfasurata pe Scama, vor intra cei mai bine clasati 30 de pescari, primii 15 din fiecare grupa. In cazul in care exista mai multi pescari pe pozitia 15, in aceeasi grupa, cu acelasi numar de puncte si aceeasi cantitate, se vor califica toti in finala(ex: pe locul 15 sunt 2 pescari cu acelasi numar de puncte si aceeasi cantitate).
Mentionez faptul ca in finala nu se va intra cu punctele acumulate in calificari.
In primele doua manse vor fi 4 SECTOARE a cate 10 concurenti iar in finala 3 SECTOARE a cate 10 concurenti.
Premierea primelor cinci locuri se va face in functie de numarul de puncte acumulate dealungul patru manse.Pe scurt cei cinci, care au cele mai putine puncte si cele mai mari cantitati de peste (in caz de balotaj) vor fi desemnati castigatori la finalul turneului.
In cazul in care unul dintre concurenti din anumite motive... nu poate sa ajunga la una dintre cele trei manse i se v-a atribui in ziua respestiva numarul maxim de puncte dintr-un sector + un punct de penalizare ,adica 11 puncte. Nu se accepta inlocuirea cu alt pescar!!!PROGRAM:
6.30 - Sedinta tehnica si tragerea ordinii de tragere la sorti
7.00 - Tragerea la sorti pentru concurs
7.30 - Intrarea în standuri si pregatirea
8.50 - Nadirea grea
09.00 - Începutul concursului
15.00 - Incheierea concursului
15.30 - Cântarirea
REGULAMENT: FIPS-CIPS
1. Concurentul pescuieste cu o singura lanseta, specifica tipului de pescuit la feeder, montata cu un singur carlig. Pe suport poate avea pregatite lansetele de rezerva cu un singur carlig fixat de lanseta.
2. Este obligatoriu pescuitul numai cu momitor tip cosulet (max. 50 x 70 mm), care trebuie sa culiseze liber pe toata lungimea liniei principale fiind stopate doar de vartejul ce permite atasarea strunei si a carligului, iar distanta de la cosulet la carlig sa fie de minim 50 cm.Este interzisa folosirea oricarei forme de blocare a cosuletului pe linia principala (noduri opritoare, opritoare din silicon, etc.)
3. Lungimea maxima admisa a lansetelor este de maxim 4.50 m (15 ft).
4. Este permisa folosirea unui singur carlig,max.nr.10. Este interzisa folosirea carligelor duble sau triple.
5. Momelile folosite in carlig nu pot fi atasate ci trebuiesc intepate în carlig. Momeli precum: paine, pasta, pelete, boilies, bilute de nada, sau momeli pasta, etc. sunt strict interzise.
6. Durata de pescuit este de 6 ore. In situatia unei intreruperi fortate (fulgere, furtuni puternice, etc) juriul poate valida concursul numai daca aceasta a durat cel putin 3 ore.
7. Concurentul poate folosi numai momeli de origine naturala.
8. Capturile agatate în mod regulamentar, care depasesc vizibil în timpul drilului limitele laterale ale standului propriu si deranjeaza vizibil concurentul vecin ( agata linia vecinului ), se elibereaza imediat.
9. Numerotarea se va face de la stanga spre dreapta, în cazul apelor statatoare.
10. Cantitatea totala de nada umectata, sitata si nepresata, incluzând aditivii si celelalte componente (pamânt, argila, pietris porumb, orz, ovaz, secara, seminte de canepa, etc.) dar fara nada vie este limitata la maximum 12 litri
11. Cantitatea totala de nada vie inclusiv momeala pentru cârlig este de 2,5 litri nepresata pentru o mansa, din care maximum 0,5 litri de fuilles sau/si larva de chironomide (libelula).
12. Cantitatea de nada si momeala vie ce depaseste prevederile de mai sus va fi înlaturata si scoasa în afara standului de catre arbitru.
13. Este obligatoriu folosirea unui juvelnic de minim 3 mt.
14. Nadirea se face numai cu cosuletu.
15. Puncteaza toate speciile de pesti .
16. Nu exista o limita minima a lanseului ,doar ca acesta trebuie executal obligatoriu peste cap.
17. La sfarsitul concursului daca unul sau mai multi concurenti se afla in dril, NU se acorda timp suplimentar pentru prinderea pestelui,pestele nu puncteaza.
18. Este permisa sondarea cu cosuletul si pescuitul cu cosul gol.
La prima incalcare al unuia sau a mai multor puncte din regulament se da un avertisment concurentului din partea arbitrului.
La al doilea avertisment conurentul va fi eliminat din concurs fara a avea dreptul sa puncteze cu pestii capturati pina in momentul eliminarii din turneu.
INFORMATII SUPLIMENTARE : Korda 0770138458